Volem la independència per dignitat

Deixa un comentari

Carme Forcadell (centre) i Alfredo Bienzobas (dreta  a l'acte de Mollerussa.de la foto)

Carme Forcadell (centre) i Alfredo Bienzobas (dreta a l’acte de Mollerussa.de la foto)

Alfredo Bienzobas, membre del nostre Col·lectiu Drassanes, va participar en tant que coordinador de la Sectorial de l’ANC Treballadors per la Independència, juntament amb Carme Forcadell, presidenta de l’ANC en un acte a Mollerussa, el passat 29 de març, organitzat pel Casal Popular l’Arreu.

Ara fa cinc anys, un grup de joves de Mollerussa i de la comarca va decidir posar en marxa un projecte cultural i social per retornar a la ciutat, però també al Pla Urgell, el dinamisme cultural i reivindicatiu que havia perdut. El març de 2009 naixia el Casal Popular l’Arreu de Mollerussa, que en els seus principis fundacionals expressava la “voluntat d’aglutinar persones per promoure la llengua i la cultura popular, aconseguir un model de societat més just i uns Països Catalans lliures”.

Per celebrar els seus cinc anys d’existència van convocar, el dia 29 de març, un acte en el qual van participar més de dues-centes persones i que va comptar amb la presència de Carme Forcadell, Presidenta de l’ANC, i el coordinador de Treballadors/és x I, Alfredo Bienzobas.

Forcadell va posar de manifest que havíem de desenvolupar el procés per la Independència evitant caure en provocacions, centrant tots els nostres esforços en el referèndum del 9 de novembre. Va insistir que no havíem de defallir perquè, la independència és possible i el que cal fer és convèncer als indecisos i dirigir-nos també a les persones que encara que votin no, seguiran sent els nostres conciutadans. La Catalunya Independent serà inclusiva no excloent i vol seguir mantenint relacions cordials amb tothom. No anem contra ningú. Volem votar la Independència per dignitat. Perquè volem resoldre la crisi, perquè volem canviar les coses. Finalment va recordar tot progrés nacional ha d’anar lligat a avanços socials.

Bienzobas, va explicar quina era l’activitat de la sectorial tan dintre com fora de l’ANC. Va insistir en que per els treballadors i les capes populars la independència i progrés social han d’anar unides. Que defensaven la realització del referèndum tan si com no, sense que unes eleccions plebiscitàries poguessin substituir-ho. En la seva intervenció va defensar la República Catalana, lliure, democràtica, laica i social. L’avanç cap al referèndum, el procés constituent i la república havia de comptar amb la participació del poble mobilitzat per les seves reivindicacions.

El públic que va interrompre als ponents amb aplaudiments, van corejar “independència” en diverses ocasions. El acte va finalitzar amb el cant dels Segadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s