Suport a la iniciativa Multireferèndum

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

DAVANT LA PROHIBICIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL CENTRAL I EL TRIBUNAL SUPREM: DESOBEÏM I VOTEM

Comunicat de Multireferèndum        Notícia Roda de premsa 23/05/2014

COMUNICAT

Suport a la iniciativa Multireferèndum

Crida a la ciutadania a participar i a votar en les consultes populars del proper 25 de maig

Multireferèndum 2014 és una iniciativa popular per debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques, com ara diverses Iniciatives Legislatives Populars. Neix a proposta de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking i culminarà en una primera onada, aprofitant les eleccions europees, el proper diumenge. Aquesta iniciativa està posant al servei del ciutadà vàries consultes sobre diverses temàtiques i reivindicacions d’interès públic. Transgènics, Deute Públic il·legítim, Control democràtic del sector energètic, sotmetre les ILP a referèndums vinculants. I a les comarques tarragonines una pregunta complementària sobre el BCN World. Pot votar qualsevol persona resident a Catalunya, major de 16 anys, a través d’una de les 203 urnes a peu de carrer el dia de les eleccions, el 25 de maig, i pronunciar-se sobre els temes referits. També existeix vot anticipat fins el dia 24.

-Drassanes ens identifiquem amb aquesta convocatòria ciutadana i fem una crida a apropar-nos el proper diumenge a una de les meses que la plataforma Multireferèndum posarà a disposció de la ciutadania i votar massivament, demostrant l’interès ciutadà per a la participació i que aquestes eines de democràcia directa són viables i possibles.

-Aquesta interessant iniciativa cerca implementar pràctiques cap a un model polític més participatiu i de democràcia directa. S’estan imposant decisions contràries al sentit comú de la població. Per això, sotmetre a referèndum i aconseguir que s’expressi la voluntat popular de forma directa, determinant i vinculant suposa una experiència que mereix tota la nostra atenció i aprofundir-la al màxim.

-Creiem que la plataforma mereix tot el suport de col·lectius i plataformes socials. Des de Drassanes convidem a implicar-se activament amb la iniciativa que tindrà continuïtat després del 25-M. Creiem que de cara el procés constituent que viu Catalunya, la plataforma Multireferèndum demostra que existeixen vies alternatives i instruments vàlids que, arribat el cas, garantirien la celebració del referèndum del proper 9 de Novembre, si les institucions catalanes responsables de la seva convocatòria es fessin enrere del compromís contret amb la ciutadania.

Col·lectiu Drassanes, 20 de maig de 2014

info@drassanes.cat
http://drassanes.cat

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball:
1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés.
2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat.
3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Descarrega-te’l

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s