Solidaritat amb Jaume Sastre, en Vaga de Fam per una Escola de qualitat i en català

Deixa un comentari

drassanes_blaus2000px

COMUNICAT

Solidaritat amb Jaume Sastre, en Vaga de Fam per una Escola de qualitat i en català

S’han complert tres setmanes de Vaga de Fam
L’Escola en català, ni tocar-la!

-Quan les agressions al català i a l’educació pública no s’aturen. Quan s’obstaculitza permanentment la seva presència a l’ensenyament, als grans mitjans de comunicació i al carrer. Quan la nostra llengua és objecte del més absolut menyspreu des dels mateixos Governs, hostils a la seva normalització, obstinats en la seva minoració i arraconament constant a qualsevol part dels Països Catalans; la fermesa i determinació que està mantenint Jaume Sastre la seva Vaga de Fam, professor de llengua d’un Institut de Mallorca, mereix tot el nostre suport i desperta en nosaltres el màxim respecte i admiració.

– En Jaume no resta sol en la seva lluita, tot un poble cada cop més conscient del que s’hi juga s’està mobilitzant i organitzant en defensa dels seus drets. L’ofensiva espanyolista a les Illes que encapçala el Govern Bauzá a partir de la imposició tant del TIL com de la LOMQE ha desfermat una onada importantíssima de protestes populars amb l’objectiu de desobeir l’aplicació d’aquestes lleis injustes i reaccionàries. En aquest sentit, l’actitud d’en Jaume posa públicament de manifest la dignitat de tot un poble que es declara insubmís davant d’aquestes imposicions.

– Des de Drassanes som conscients que els atacs al nostre model d’Escola pública, de qualitat i en català ens obliga a avançar dia a dia cap a una més gran i estreta coordinació i unir esforços entre totes les instàncies socials i populars del Principat, el País Valencià i les Illes; també de la Franja i la Catalunya del Nord. Per això, amb SomEscola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents, plegats, hem de deixar ben clar que l’Escola ni tocar-la!

 

Col·lectiu Drassanes, 30 de maig de 2014
info@drassanes.cat
http://www.drassanet.cat (web en construcció) / http://www.drassanesweb.wordpress.com (adreça provisional)

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball: 1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés. 2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat. 3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Descarrega-te’l

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s