Una segona volta pel referèndum del 9 de novembre

Deixa un comentari

El Col·lectiu Drassanes publica un treball que recomana una segona volta en cas que cap opció aconseguís superar el 50% dels vots emesos el 9 de Novembre

20140523urnas-3844La Comissió sobre Referèndum del Col·lectiu Drassanes ha discutit i redactat el treball que ara publiquem i que podeu llegir i descarregar-vos a la secció DOCUMENTS (Apunts sobre el referèndum). El treball titulat “Referèndum amb segona volta” posa en evidència que “la manera com s’han programat les preguntes [del 9 de Novembre], encadenant-les amb les respostes, emboliquen la troca”.

Conèixer qui tindrà dret a vot i com es comptaran els vots de les dues preguntes i les possibles respostes, és cabdal per garantir una campanya apropiada que demani el vot concret del ciutadà, qui ha de pronunciar-se amb ple coneixement de les conseqüències de la seva acció a les urnes.


Quan s’acordà la data i les preguntes, es va obviar fer públiques les normes que regirien la celebració del referèndum. Per tant la nostra opinió ha de tenir necessàriament un component d’especulació.

Davant la complexitat de la doble pregunta, que fa previsible que les possibles respostes siguin subjecte d’interpretacions variables, l’objectiu de la segona volta, és clarificar el mandat de les urnes.

Si no tenim unes regles del joc clares i una resposta única majoritària que obtingui més del 50% de les respostes a les preguntes, l’exercici del dret a l’autodeterminació només servirà com una eina d’especulació sociològica i de negociació per a transaccions entre les estructures polítiques que van transitar des del franquisme.  És a dir res útil per les aspiracions del poble de Catalunya.

 Per això Drassanes propugna una segona volta si cap resposta obtingués un suport per damunt del 50% el 9 de novembre.

Pots Descarregar-te el document sencer en format pdf

I també,a part, el Quadre d’Hipòtesis en excel

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s