No podem reduir l’abast del moviment

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

No podem reduir l’abast del moviment

Cal que siguem plurals i apleguem forces en la mobilització cap al 9-N

El Col·lectiu Drassanes vol mostrar el seu desacord envers l’acció d’internacionalització del nostre procés que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) està portant a terme aquestes setmanes prèvies a l’Onze de Setembre, consistents en el fet de desplegar grans pancartes amb els retrats de diversos personatges internacionals. La intenció manifestada de la campanya és de fer-los arribar la nostra voluntat de votar en el referèndum del 9 de Novembre. La llista dels personatges, la integren mandataris com el President dels EUA, Barack Obama, desplegada el passat dissabte a Badalona, o les d’Angela Merkel, Jean Claude Juncker, François Hollande, David Cameron, Ban Ki Moon o el Papa Francesc, entre d’altres. S’ha previst de desplegar aquestes imatges en accions semblants a la de dissabte passat, els caps de setmana vinents, en diversos indrets. I finalment es volen exposar conjuntament a la mobilització de l’Onze de Setembre.

Drassanes qüestiona l’encert en l’elecció dels personatges, una elecció que no ha estat objecte de la consideració necessària al si de l’ANC. Es tracta justament de personatges que no generen grans consensos ni expressen la transversalitat entre la població, que és, o hauria de ser al nostre entendre, un element distintiu d’un moviment independentista obert i inclusiu. Amb accions d’aquesta mena no ens apropem a amplis sectors de la societat. Una restricció que s’ha mostrat ja en el malestar que aquesta iniciativa ha generat en un bon nombre d’assemblees territorials.

En el moment actual necessitem cohesió i cercar la màxima implicació de sectors populars que encara cal mobilitzar. No es pot anar en sentit contrari d’allò que, ara, és fonamental: mantenir el nivell de mobilització a l’entorn del 9-N i crear les condicions favorables -tant polítiques com socials- a la seva celebració, tant sí com no.

Volem votar i votarem Sí + Sí

 

Col·lectiu Drassanes, 15 de juliol de 2014
info@drassanes.cat
http://drassanet.cat

Descarrega-te’l

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball: 1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés. 2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat. 3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s