Òmnium ha de centrar-se en exigir a les nostres institucions i polítics el seu compromís amb el 9-N

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

Òmnium ha de centrar-se en exigir a les nostres institucions i polítics el seu compromís amb el 9-N

-Drassanes lamenta les declaracions de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, realitzades avui a Catalunya Ràdio en que declara que la seva entitat en cas que Govern i Parlament es facin enrere i ajornin la celebració del referèndum el 9-N, davant la prohibició de l’Estat, acceptaran la decisió presa. “Si els nostres representants polítics decideixen alguna cosa diferent, nosaltres ens adaptarem a la decisió”, ha reiterat Casals.

-La voluntat del Poble de Catalunya expressada en referèndum no pot ser substituïda. Aquesta màxima per a Drassanes és totalment vàlida i considerem desafortunades les declaracions de Muriel Casals. Són molt negatives per al procés i especular sobre la no celebració del 9-N  només provoca confusió i debilita la seva celebració.

-Com fins ara, el procés sobiranista ha avançat i hem arribat on som gràcies a la pressió i persistència d’una societat civil mobilitzada, que ha empés a la classe política i a les nostres institucions a ser on som avui. Aquesta s’ha de mantenir en la exigència dels compromisos contrets davant el Poble de fer possible la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya el proper 9-N. Demanem a Òmnium que no fomenti cap especulació sobre la Consulta i s’esforci en exigir a les nostres institucions (Govern i Parlament) els seus compromisos.

-Aquestes declaracions de Muriel Casals, com fa unes setmanes les de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell en el mateix sentit (per fortuna rectificades posteriorment) només alimenten les veus contràries al procés com les de l’alcalde socialista de Lleida i futur president del PSC, Àngel Ros, efectuades avui mateix a RNE. Ros fomenta la desnaturalització del referèndum en demanar que – aprofitant la futura reunió entre Mas i Rajoy- es pugui canviar data i pregunta de la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre. Hem de pressionar als nostres polítics i institucions perquè no es moguin del compromís i rumb traçats. Drassanes està convençuda que mantenint el rumb traçat, si fem pinya, guanyarem.

El 9N volem votar i votarem Sí + Sí!

Col·lectiu Drassanes, 18 de juliol de 2014

info@drassanes.cat
http://drassanes.cat/

Descarrega-te’l

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball: 1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés. 2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat. 3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s