Govern i CiU han de tallar d’arrel tota especulació sobre el 9N

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

Cal un compromís explícit del Govern que hi haurà Consulta, malgrat que el TC espanyol la veti

Hem de convertir aquest 11S en una mobilització massiva pel 9N, tant sí com no

Els darrers dies han sovintejat declaracions de membres del Govern de la Generalitat, com el conseller Santi Vila o la vicepresidenta Joana Ortega. Així com de l’entorn de CiU com la secretària general de la JNC, Marta Pascal o el mateix ex president del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol. Totes en la línia de generar dubtes i confusió sobre la celebració i la conveniència del referèndum sobre la independència si el Tribunal Constitucional espanyol el prohibeix. Davant tants despropòsits, el Col·lectiu Drassanes vol advertir:

– No seria de cap manera admissible que, després de la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya, i de l’acord sobre el referèndum del proper 9N adoptat per la majoria dels partits, finalment aquest no es celebrés. La voluntat del Poble de Catalunya expressada en referèndum no pot ser substituïda. Ni tampoc creiem que el TC espanyol estigui legitimat per a condicionar o determinar la voluntat del Poble català. Drassanes parteix de la convicció que tenim la legitimitat per a celebrar la Consulta el 9N, i convertirem aquesta legitimitat en el principi de la nova legalitat que ens farà lliures. Per damunt de la legalitat espanyola, està la legitimat democràtica de la Consulta. I això el Govern no ho pot menystenir.

– El Col·lectiu Drassanes considera molt negatiu per al procés especular i generar dubtes sobre la no celebració del 9-N. El Govern i CiU estan sembrant dubtes irresponsablement. Ens preguntem si no es veuen incapaços de fer front amb els compromisos contrets. Es qüestiona la data i s’especula sobre la conveniència de la Consulta. Així, només es fomenta la confusió entre la població i el procés mateix s’aflebleix.

– Critiquem igualment, per irresponsables, les declaracions efectuades dies enrere per la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, afirmant que en cas de prohibició del 9N, Òmnium no farà cap crida a la mobilització (per bé que OC, com a entitat, hagi emés aquest dimarts un comunicat conjunt amb l’ANC de compromís amb el 9N, malgrat el previsible veto del TC espanyol). En qualsevol cas, ens preocupa la contradicció i confusió aparents de discursos entre la presidenta i la seva entitat.

– Com fins ara, el procés sobiranista ha avançat i hem arribat on som gràcies a la pressió i persistència d’una societat civil mobilitzada, que ha empés a la classe política i a les nostres institucions a ser on som avui. Drassanes està convençuda que el 9N és el millor instrument polític de què disposem per fer valer la nostra voluntat popular. Aquest 11 de Setembre el convertirem en un clam massiu a favor del referèndum. Forçant la unitat entre totes les persones i sectors compromesos en aquest procés, mantenint el rumb traçat, pressionant els partits i a les institucions perquè el 9N votarem i guanyarem la República Catalana Independent!

El 9N volem votar i votarem!

Col·lectiu Drassanes, 12 d’agost de 2014
info@drassanes.cat http://drassanes.cat

Descarrega-te’l

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball: 1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés. 2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat. 3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s