Artur Mas ha d’explicar amb claredat quina és la posició del Govern respecte el 9N

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

Artur Mas ha d’explicar amb claredat quina és la posició del Govern respecte el 9N

Les posicions contradictòries de membres de l’executiu qüestionen seriosament el seu compromís

Drassanes es veu obligada a respondre davant el continuu degoteig quasi a diari de declaracions contràries al manteniment del referèndum, si el Tribunal Constitucional espanyol anul·la el decret de convocatòria i la llei de consultes del Parlament de Catalunya. El fet és molt més greu quan aquestes declaracions provenen del mateix Govern de Catalunya i el partit que el sosté.

– Expressar el nostre més enèrgic rebuig a les noves afirmacions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per les quals adverteix (o amenaça) que no acatar o no acceptar la suspensió de la convocatòria del referèndum del 9N per part del Tribunal Constitucional espanyol, només suposaria afegir “inseguretat i incertesa” al procés. Nosaltres afirmem amb rotunditat que la incertesa i la inseguretat només poden venir del trencament dels compromisos contrets davant el Poble de Catalunya, a través d’un ampli acord parlamentari, com fou el pacte sobre el 9N. La voluntat del Poble de Catalunya expressada en referèndum no pot ser substituïda, de fet serà el nostre primer acte efectiu de sobirania. De cap manera el TC espanyol pot ser considerat com un “arbitre” neutral com afirma el conseller Vila, ni tant sols considerem que tingui suficient legitimitat democràtica per damunt de les lleis i Parlament de Catalunya.

– Exigim al President de Catalunya, Artur Mas, que expliqui quina és la seva posició i la del Govern amb tota claredat i transparència. No fa pas gaire que CiU afirmava que el temps “de la puta i la ramoneta” havien passat. Les declaracions confuses d’alguns dels seus consellers (Vila, Boi Ruiz, Joana Ortega) sobre el 9N, es contradiuen amb l’opinió d’alguns dirigents del seu partit. Com el seu número dos, Josep Rull, en què apel·la a la “seriositat” i a l’estricte “compliment dels compromisos” per part de CDC.

– Si en un tema de gran transcendència pel futur del nostre Poble com és el referèndum d’autodeterminació, el President de la Generalitat no sap mantenir la unitat de criteri dins el seu Govern; menys serà capaç de mantenir-se fidel a l’acord parlamentari i avantposar la sobirania del Parlament i del Poble català per damunt de qualsevol imposició futura per part de l’Estat. Si pensa mantenir-se ferm en la celebració del 9N, hauria immediatament de fer dimitir i substituir els consellers que hi posen traves.

– Hem de pressionar als nostres polítics i institucions perquè no es moguin del compromís i rumb traçats. Drassanes està convençuda que mantenint el rumb traçat, si fem pinya, guanyarem.

El 9N votarem Sí + Sí!

Col·lectiu Drassanes, 29 d’agost de 2014

info@drassanes.cat
http://drassanes.cat/

Descarrega-te’l

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s