Joana Ortega, o garanteixes el referèndum o plega

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

Joana Ortega, o garanteixes el referèndum o plega

El Poble ha de començar a pressionar a polítics i institucions perquè no es moguin del compromís de celebrar el referèndum sobre la independència el 9N

– En resposta a les declaracions a TV3 de la vice-presidenta del Govern, Joana Ortega, conforme que “no es pot desobeïr al Tribunal Constitucional espanyol” en cas que aquest impugni la convocatòria del 9N, Drassanes li respon amb l’exigència del compliment dels compromisos adquirits entre la majoria de les forces polítiques catalanes. Un referèndum d’autodeterminació que compleixi amb els requisits de la màxima qualitat democràtica en base al mandat popular, la Declaració de Sobirania, l’acord del passat desembre entre els partits sobre la pregunta i la data de celebració, la Llei Electoral Catalana, la Llei de Consultes del Parlament de Catalunya i el Dret Internacional. Són aquests els requisits que la vice-presidenta Ortega hauria d’obeir i no donar crèdit a un Tribunal parcial, que no té la suficient legitimitat democràtica per damunt de les lleis i el Parlament de Catalunya.

– Insistim en la necessària unitat d’acció entre totes les forces polítiques. Ara bé, cal deixar de banda el discurs de la confusió i desmobilitzador com el de la vice-presidenta Joana Ortega. Un discurs especialment greu, justament perquè és ella la responsable política de tot el dispositiu electoral. Dispositiu que no pot estar en mans d’algú que avantposa la seva lleialtat a un Tribunal fortament qüestionat per damunt del mandat popular a la que està obligada a servir.

– Un veto del TC al referèndum no ha d’aturar en absolut el procés, atès que el referèndum és fa amb les lleis catalanes, i és sota el compliment del mandat popular que li van atorgar les urnes i la mateixa legitimitat democràtica del procés que votarem el 9N i guanyarem.

– Com fa uns dies, tornem a exigir al President de Catalunya, Artur Mas, que expliqui amb garanties quina és la seva posició i la del Govern amb tota claredat i transparència. Si en un tema de gran transcendència pel futur del nostre Poble com és el referèndum d’autodeterminació, el President de la Generalitat no sap mantenir la unitat de criteri dins el seu Govern, hauria de cessar els consellers que hi posen traves, començant per la vice-presidenta Ortega.

El 9N votarem Sí + Sí!

Col·lectiu Drassanes, 1 de setembre de 2014

info@drassanes.cat
http://drassanes.cat/

Descarrega-te’l

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s