Neix Esquerres x Sí Sí per construir un 9 país

Deixa un comentari

Acte-presentacio-manifest-dEsquerres-Si-Si_ARAIMA20140917_0139_45

Presentació d’Esquerres x Sí Sí al CIEMEN. Intervenint Alfredo Bienzobas, company del nostre Col·lectiu Drassanes.

Avui s’ha presentat a Barcelona la plataforma i campanya Esquerres pel Sí Sí en la que el nostre Col·lectiu hi participa des del primer moment. Un dels objectius principals d’aquesta iniciativa és ser una plataforma per convèncer a les classes populars i més desafavorides que el procés d’autodeterminació és una oportunitat per al canvi social.

La plataforma entén que el procés endegat a Catalunya els darrers anys concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social.

En conseqüència, segons afirma el manifest fundacional de la nova plataforma “tenim davant nostre una oportunitat i, a les nostres mans, una eina molt potent per a la construcció d’un país governat per la majoria i al servei de la majoria, acabant amb el règim d’una minoria adinerada i corrupta que només vetlla pels seus interessos”. Podem construir un país que garanteixi uns sistemes educatiu i sanitari públics i de qualitat, el dret a l’habitatge, a les pensions públiques i a un lloc de treball digne. Un país que protegeixi el territori i promogui la cultura i on no tinguin cabuda les discriminacions per qüestions de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de qualsevol altra mena. Tot això, sens dubte, serà possible a través de mantenir i augmentar la mobilització social enfront les retallades dels governs català i espanyol.

En aquesta campanya i plataforma ja s’hi han adherit vàries entitats, col·lectius i grups polítics com entre d’altres: Procés Constituent, la Candidatura d’Unitat Popular, el Moviment de Defensa de la Terra, la sectorial Fet Nacional d’ICV, En Lluita, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya, Alternativa Verda, Col·lectiu Drassanes, Esquerra Republicana de Catalunya, Col·lectiu L’Aurora, les sectorials de l’ANC Treballadors x la Independència i Veïns x la Independència,… I a títol individual han donat suport l’escriptor badaloní Julià de Jódar, el poeta David Caño, Teresa Forcades, Arcadi Oliveras, tots dos impulssors de Procés Constituent; Gabriela Serra, activista social; el periodista Antonio Baños; l’actriu Carme Sansa; els diputats David Companyón (EUiA), Jaume Bosch (ICV), Sara Vila (ICV), David Fernàndez (CUP), Quim Arrufat (CUP) i Isabel Vallet (CUP); Lluís Rabell, activista veïnal; Carles Sastre, secretari general I-CSC; Jaume Asens, advocat; Raül Romeva, ex-eurodiputat ICV; Toni Comín, ex diputat i membre de Socialisme Catalunya i Llibertat; Carles Castellanos (MDT); Blanca Serra, lingüista; Joan Tardà, diputat per ERC al Congrés espanyol; Hèctor López Bofill, professor UPF; Montserrat Salvador advocada del Col·lectiu Fontanella; Oriol Lladó, periodista i alcaldable ERC-Badalona; Francesc Ribera “Titot”, cantant; Pau Llonch, cantant…i un llarg etc. Tot i que el manifest està obert a noves adhesions.

slide1-940x345Una plataforma coincident amb els objectius i finalitats del Col·lectiu Drassanes que manté els seus eixos de Referèndum – Procés Constituent i República Catalana Independent i que per això mateix hi donem suport i participem en ella. Perquè com afirma el manifest que avui s’ha fet públic, “el procés endegat pel poble a Catalunya els darrers anys concentra molts elements de ruptura amb el règim sorgit de la transició i obre el camí a una República Catalana Independent  que desenvolupi a bastament una democràcia de contingut econòmic, polític, cultural i social”. (llegiu els Punts Programàtics)

A la presentació de la nova plataforma s’ha aprofitat per donar suport al Compromís de Gramanet, un altre manifest que es presentarà el pròxim dia 20 a les 18 h. al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, a favor del referèndum impulsat per la Xarxa Referèndum 9N i, d’altra banda, a la vaga que s’ha anunciat des de diversos sindicats d’estudiants si el Tribunal Constitucional (TC) impedeix el 9-N. Lluís Rabell, president de la FAVB, que es trobava entre els components de la Mesa que ha presentat la nova iniciativa, ha afirmat que “Jo vinc del federalisme i som molts els federalistes que ens hem adonat que la nostra antiga idea no era compatible amb l’expressió del sobiranisme, perquè l’avanç només passa per la llibertat nacional, fruit de la radicalitat democràtica, cosmopolita i gens identitària“.

Per la seva banda, Alfredo Bienzobas, coordinador nacional de Treballadors per a la Independència de l’ANC i membre del nostre Col·lectiu, ha ressaltat que el procés s’ha d’estructurar al voltant de la mobilització, amb el poble com a element central de referència perquè volem opinar sobre tot”. I que “no volem muntar xiringuitos sinó una societat nova, un país lliure i independent, una República independent amb valors com la laïcitat, l’ensenyament o la igualtat de drets”. Igualment, Abel Rodríguez, de la coordinadora d’aturats i de SAP Muntanya (Hospital Vall d’Hebron), ha intentat transmetre el punt de vista dels immigrants arribats a Catalunya en els 60 i 70 que ara han decidir sumar-se al procés.

Disposem  a les nostres mans de diversos instruments que poden anar confluint en un procés de ruptura realment demòcràtic, participatiu i compromés amb els interessos de la majoria: la Xarxa Referèndum 9N; Esquerres pel Sí Sí, l’ANC i, òbviament, els moviments i plataformes socials i populars  sorgides en els darrers temps que són motor i essència. Cal animar a participar i donar suport a aquestes iniciatives, implicar als diferents col·lectius i sectors socials del nostre país per assegurar-nos poder votar el 9N, i guanyar el Sí-Sí, tot avançant en la construcció d’ un país just governat per i al servei de la majoria.

Per a noves adhesions, col·lectives o individuals, clica aquí.

Podeu veure la presentació de la campanya en vídeo. Clica aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s