El “Compromís de Gramenet” activa la mobilització en defensa del 9N

Deixa un comentari

L’única posició conseqüent és sortir al carrer en defensa del nostre dret d’autodeterminació i exigir a les nostres institucions mantenir-se fermes.

ByAKht1IgAABt8g.jpg large

Membres de les entitats signants en la cloenda de l’acte.

Els catalans i les catalanes per fi som a punt de ser convocats a les urnes a exercir el nostre dret d’autodeterminació i decidir sobre la independència. L’amenaça de l’Estat espanyol de frenar i impedir el procés és real. Davant d’aquest escenari d’incertesa s’està preparant la mobilització a través d’un ampli front de defensa del 9N. Vora una setantena d’entitats ja han signat el seu compromís -el Compromís de Gramenet– a mobilitzar-se perquè com resa el text del Manifest presentat ahir a Santa Coloma de Gramenet l’única manera de fer avançar el procés d’acord amb la voluntat popular “és la realització del referèndum d’autodeterminació el dia 9 de novembre vinent, tal com van pactar la majoria de forces polítiques del Parlament de Catalunya”.

Aquest dissabte, el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet va aplegar un acte d’afirmació democràtica pel referèndum que van protagonitzar 9 organitzacions polítiques, 5 sindicats i unes 50 entitats (veure la relació) amb la signatura pública del “Compromís de Gramenet pel Referèndum del 9N”. Sota l’objectiu de treballar conjuntament per a que la consulta del 9N es dugui a terme, obeint al mandat popular i del Parlament i al marge de les decisions que prengui l’estat espanyol.

La periodista Txe Arana, va presentar i conduir l’acte, manifestant en les seves intervencions que el poble català havia reclamat de forma reiterada la consulta, remarcant en més d’una ocasió que “votar és guanyar”.

L’acte va comptar amb la participació de l’exregidor de Gent de Gramenet, Aitor Blanc en nom de la Xarxa Referèndum 9N (XR9N), impulsora del manifest. En el seu parlament, Blanc va fer una crida a la mobilització si l’Estat espanyol no deixa votar als ciutadans de Catalunya, afirmant que “la mobilització i la desobediència són les eines imprescindibles per guanyar”

També va intervenir el colomenc, Oriol Corral com a membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que forma part de la XR9N. Corral va parlar de la plataforma #Estudiants9N, on sis organitzacions estudiantils s’han compromés a mobilitzar-se davant la possible prohibició de la consulta pel Tribunal Constitucional Espanyol amb la convocatòria de vagues a les universtitats. En aquesta línia va fer una crida a la ciutadania a mobilitzar-se i sumar-se a la vaga. Tor remarcant que “O votem o marxem”.

DSCN2484

Lluís Vila, de Drassanes, signant el nostre compromís.

A continuació els representants de les entitats signants van pujar a l’escenari i van llegir de manera conjunta el Covotaresguanyarmpromís de Gramenet. Després sobre un plafó, els representants de les organitzacions polítiques, sindicats i organitzacions han plasmat públicament la seva signatura. El nostre Col·lectiu Drassanes va estar representat pel company Lluís Vila. El cant dels Segadors va tancar l’acte amb forts aplaudiments del públic amb crits d’Independència que omplia la meitat del teatre.

Entre els signants del document Compromís de Gramenet destaquen a banda del nostre Col·lectiu que s’hi ha adherit al Manifest “Compromís de Gramenet” des del primer instant; Esquerra Republicana, la Candidatura d’Unitat Popular, Solidaritat per la Independència, Socialisme Catalunya i Llibertat, Ecologistes de Catalunya, Escola en Català, Col·lectiu L’Aurora, Ara o Mai, Gent de la Terra, Catalunya Diu Prou, Coordinadora de la Consulta sobre la Independència, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) Intersindical – Confederació Sindical de Catalunya (CSC), Procés Constituent, Plataforma Multireferèndum, International Commission of European Citizens (ICEC), En Lluita, Espai Mata de Jonc, Sindicat Estudiants dels Països Catalans, Treballadors per la independència, Veïns per la Independència, Enginyers per la Independència, Voluntaris 9N o Comissió Independentista de Badalona entre  d’altres col·lectius.

Pla d’actuació de la XR9N

DSCN2517

Una urna plena com a símbol del que és irrenunciable.

La XR9N va publicar fa uns dies el seu Pla d’Actuació on s’exposen les actuacions que es portaran a terme els dies vinents. En aquest pla hi una crida a mobilitzar-se contra de la suspensió de la consulta i perquè es faci el referèndum tant sí com no.
Així com a concentrar-se davant les seus de les institucions catalanes (ajuntaments, Generalitat i delegacions de la Generalitat), a les 20h del vespre (el mateix dia si la impugnació es coneix al matí o el migdia o l’endemà si es coneix a la tarda) per donar força i recordar alhora els compromisos.

En aquest pla, les entitats i organitzacions de la Xarxa critiquen les prohibicions de l’Estat espanyol i s’hi oposaran activament. Neguen legitimitat i valor a la impugnació del Tribunal Constitucional espanyol pel fet de ser antidemocràtica i contrària al sentir majoritari del poble català i a la seva sobirania.

S’exigeix a les institucions catalanes de continuar fidels als compromisos contrets, de desobeir el Tribunal Constitucional i obeir el mandat del poble català.

Finalment es fa una crida perquè totes les entitats que estiguin d’acord amb els principis de la Xarxa s’hi adhereixin per treballar en la mateixa direcció.

Descarrega’t el “Compromís de Gramenet”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s