Venim, si tu hi vas

La feina continua i aquest 30 de març Convergència i Esquerra s’han compromès a declarar la independència. L’endemà del 27S el Parlament aprovarà solemnement “la transició” pacífica i democràtica. Un calendari de mesures. Es posaran en marxa les estructures d’estat, la Constitució, etc.

L’octubre 2015, el juliol 2016 i el març 2017 són les fites claus d’aquest nou calendari. A partir d’octubre es constituirà un Govern de transició que actuarà amb plena sobirania. Deixarà la legislació espanyola i no se supeditarà a cap impugnació legal o política. Ningú és estúpid. Sigui qui sigui l’estat, dretes o bé esquerres, s’hi oposarà amb totes les mesures, que són moltíssimes. Segurament el suspendrà.

La transició haurà d’aguantar fins al juliol 2016. Seran deu mesos de frenesí. S’aplicaran les estructures d’estat i s’elaborarà la Constitució. L’estiraiarronsa amb Espanya serà constant i la Unió Europea es despertarà i posarà condicions. És molt probable que ningú ens farà costat, encara.

Fabricada la Constitució, Convergència i Esquerra han convingut vuit mesos més de debat per fer el Referèndum Constitucional i declarar oficialment la independència. Ens situem al març de 2017. De fet, és similar a l’esquema pactat entre Anglaterra i Escòcia. Aquests mesos han de servir per modular el nou estat a la legislació europea i espanyola.

Ningú no amaga que el període transcendental serà el primer. S’auguren deu mesos de tibantors. La Hisenda, la Seguretat Social, les mesures transitòries de legalitat, les infraestructures energètiques, la seguretat, etc. lliuraran combats propis, específics. Serà un combat sectorial, mesura a mesura, ordre i contraordre. Un esgotament i un coratge espirejant. Dies grisosos i de glatir se succeiran en cadascuna de les instàncies públiques i privades nacionals, estatals i internacionals.

S’estropellaria tot plegat si ens abandonéssim a la duresa d’aquest hivern polar. En aquests deu mesos el Govern ha de tenir el cap fred i la mirada clara. Si falla la direcció, les accions seran corrandes de barri, soltes i desordenades. De manera que les organitzacions socials, sindicats, patronals, etc. haurien d’exigir a Convergència i Esquerra que si de veritat, de veritat, ells hi van, aleshores anirem amb ells.

Isidre Palmada

Banyoles, 4/4/15

Descarrega-te’l

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s