CONSIDERACIONS A DESTACAR ENTORN DEL FULL DE RUTA DE L’ANC

CONSIDERACIONS A DESTACAR ENTORN DEL FULL DE RUTA DE L’ANC

Amb aquest breu escrit volem incidir en unes poques qüestions fonamentals entorn del Full de Ruta, que es discutirà i aprovarà a l’Assemblea General de l’ANC del 5 d’abril vinent, més enllà de les esmenes i posicions concretes que pugui defensar cadascú.

PRIMERA CONSIDERACIÓ: EL FULL DE RUTA ÉS UNA QÜESTIÓ IMPORTANT – En primer lloc, pensem que és molt convenient que tothom tingui clar que el Full de Ruta és una qüestió important que no s’hauria d’aprovar sense reflexionar-hi. Segons com resulti definit el Full de Ruta, l’ANC farà la funció que ha fet sempre d’empènyer el procés, o podria ser que el camí s’allargassés o es desviés del seu objectiu.

SEGONA : L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA HA DE MARCAR EL CAMÍ AMB INDEPENDÈNCIA DELS PARTITS POLÍTICS – Aquesta és una veritat que sentim molt nostra la majoria de persones que hem participat a l’ANC des del primer moment. Dins l’ANC hi va haver moments en què es van patir pressions d’algun partit perquè la reivindicació es quedés estancada en el pacte fiscal. La independència de l’ANC va superar aquell entrebanc. I ara ha de continuar així.

TERCERA: CAL CONVOCAR EL REFERÈNDUM – És important posar èmfasi en la defensa del Referèndum com a instrument polític fonamental amb què comptem en aquests moments. És un instrument de decisió i de mobilització del poble de Catalunya en la seva lluita per la independència i que compta amb un suport majoritari i és per tot això, que el referèndum s’ ha de fer tant sí, com no. L’actual full de ruta ha de circumscriure’s sobretot a treballar per a fer possible el referèndum amb el màxim de suport i legitimitat.

QUARTA: LA LEGALITAT ESPANYOLA NO ÉS LA LEGITIMITAT – Estem en un procés de legitimació de la voluntat democràtica del poble de Catalunya, una voluntat que serà percebuda com a il·legal per l’entramat d’unes estructures de poder sorgides del franquisme, una legalitat que només es pot superar per una acte de sobirania, com ho és el referèndum.

CINQUENA: EL MANDAT DEL GOVERN. UNES ELECCIONS PLEBISCITÀRIES PODEN SER UN PAS EN FALS – El govern de la Generalitat de Catalunya té el mandat popular de portar a terme el referèndum. Cal que el referèndum tingui lloc tant si agrada a l’Estat espanyol com si no. I tant si és una proposta incòmoda per a algun partit com si no ho és. No es pot deixar una decisió com la de no convocar el referèndum, que implica una majoria, en mans únicament dels partits del govern. Aquesta és una qüestió fonamental que l’ANC no hauria de deixar passar. Unes eleccions autonòmiques, encara que es presentin com a plebiscitàries, no respecten aquest mandat i deixarien en mans de qui hauria decidit no fer la consulta, la importantíssima decisió d’una declaració unilateral. Pot ser un pas en fals.

-Donem suport a l’ANC, reforcem la seva independència, seguim el mandat popular

-No ens trobem davant un problema de legalitat. Es tracta d’una qüestió política, de defensa de la legitimitat democràtica

Volem votar i votarem

Col·lectiu Drassanes
Referèndum – procés constituent – República Catalana Independent
Països Catalans, 28 de març de 2014

Descarrega-te’l

Deixa un comentari