DECLARACIÓ DE SETEMBRE DE 2015, Esforç, fermesa i il·lusió per a guanyar

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

DECLARACIÓ DE SETEMBRE DE 2015

Drassanes

drassanes.cat

ESFORÇ, FERMESA I IL·LUSIÓ PER A GUANYAR

Aquesta tardor i de cara a l’11 de setembre, al 27 de setembre i dates posteriors, ens trobem encarats a unes tasques molt concretes, que són principalment:

Una mobilització permanent començant per la Via Lliure a la República Catalana aquest 11 de setembre; una avinguda Meridiana a rebentar des de la Trinitat al Parlament és la millor resposta alhora a les provocacions i amenaces de Felipe González, Aznar i molts altres, a les diferents formes de corrupció i a les maniobres de les clavegueres de l’Estat. Amb serenitat, fermesa i entusiasme.

Immediatament vindran les eleccions del 27 de setembre i la realització d’un procés constituent participatiu. Tot sabent que haurem d’abordar una situació que demanarà una consciència molt clara i una important fermesa per a encarar el nou moment polític i social.

El 27 de setembre: les bases de la República Catalana

Amb les eleccions del 27 de setembre posarem les primeres bases de la República Catalana Independent. Les hem de guanyar. Hem de convèncer de l’evidència política que l’únic vot útil que pot fer possible sortir del carreró sense sortida al qual ens ha abocat l’actual crisi econòmica, social, democràtica i nacional de l’estat espanyol és la independència. I, en conseqüència, hem de cridar a concentrar els vots de manera exclusiva i total en les dues candidatures existents “Junts pel SÍ” i “CUP-Crida Constituent”. Son les dos úniques forces que lluiten perquè Catalunya disposi d’una veritable sobirania pròpia que permeti donar resposta a les necessitats del nostre poble.

En aquesta contesa electoral que serà, de fet, plebiscitària cal aconseguir la majoria més clara possible per emprendre amb el màxim de força el camí cap a la independència. Cal tenir molt clar, però, que una majoria d’escons ja permet d’iniciar passos importants cap a la independència, en el sentit de portar a terme decisions que ens vagin acostant a aquest objectiu, començant per a conferir l’única legitimitat i nova legalitat a les decisions emanades dels organismes representatius del poble català. El punt de partida serà aquesta possibilitat de ruptura i d’emprendre el camí polític cap a la independència. I les primeres decisions del nou parlament han de ser organitzar un procés constituent àmpliament participatiu i fer efectives unes mesures d’urgència social d’aplicació immediata.

En aquestes eleccions  els vots que no són favorables a la independència són vots perduts, inútils per a canviar res, ja que només serveixen per a mantenir i legitimar el caduc i irreformable marc polític del 78 i prolongar la corrupció i els privilegis entre els polítics que s’han avingut a continuar pactant amb el règim monàrquic neofranquista. I és en aquest sentit que cal posar en evidència el paper d’ICV com a constructora, amb Podemos, de la candidatura continuista “Catalunya sí que es pot”, que tot i les propostes de canvi social que difon en la seva propaganda electoral, sap que no tenen cap possibilitat de prosperar dins l’actual règim. Aquesta candidatura se subordina al projecte polític regeneracionista espanyol de Podemos i d’Izquierda Unida sense una voluntat clara de confrontació i de ruptura per a una transformació democràtica i social de l’estat espanyol. Ni tampoc de Catalunya, per a la qual no té cap projecte nacional. És per això que s’ha d’entendre, ara i aquí, com una greu irresponsabilitat política i històrica fer creure a la ciutadania que un projecte polític subordinat a l’estat espanyol pot transformar la societat. Cal doncs votar en massa independència a les eleccions. Només la independència pot fer canviar les coses.

Un procés constituent participatiu

En el període actual, i sobretot després del 27 de setembre, serà important organitzar un veritable procés constituent participatiu. Les possibilitats de canvi polític i social depenen de la capacitat de desplegar i organitzar un veritable moviment de masses al voltant del debat del marc constitucional de la nova República Catalana Independent. Com a poble estem a bastament preparats, il·lusionats per a tirar endavant aquest procés participatiu i volem participar en la construcció del nou Estat.

Al mateix temps caldrà que el nou parlament sobirà aprovi i apliqui immediatament un pla social de xoc (o pla de rescat ciutadà) que posi fi a les urgències socials sense distinció d’origen o de situació legal i, alhora, sigui solidari amb les crisis humanitàries del nostre entorn internacional, tot reforçant la cohesió i enfortint el suport a la nova República Catalana Independent. Una República Catalana que ha de ser alhora un incentiu per al conjunt dels Països Catalans.

Per aquestes raons, entenem que és especialment important que el 27 de setembre la CUP-Crida Constituent rebi un ampli suport com a garantia del reforçament social i nacional del procés.

Una nova situació

Cal tenir molt clar que en la conjuntura del 27 de setembre hi haurà un nou context de confrontació amb l’Estat espanyol que caldrà preparar adequadament. En aquest sentit, després del 27 de setembre serà fonamental que s’unifiquin les forces al voltant de la iniciativa del procés constituent que caldrà que assoleixi un veritable abast massiu.

El Col·lectiu Drassanes fa una crida a desplegar arreu del territori el procés participatiu de debat constituent per tal que la conquesta de la independència i la construcció d’una república favorable als interessos populars es facin efectives de la manera més sòlida i en el termini de temps més breu possible. Sabem que la lluita per assolir la independència, consolidar-la i defensar-la exigirà portar a la pràctica una actitud de desobediència, insubmissió i un esforç de mobilització constant, amb un esperit col·lectiu i una organització popular que cal enfortir encara més. Per a això serà fonamental la consciència de la importància dels canvis i dels avenços democràtics i de transformació social que ens ha de portar la República Catalana Independent que construirem i que hem de defensar ja des d’ara.

És per a avançar cap a aquests objectius que ens posem en marxa, amb fermesa i il·lusió, en una mobilització permanent començant per la Via Lliure a la República Catalana que farem possible aquest 11 de setembre.

– Tothom a la Via Lliure de l’11 de setembre.

– El 27 de setembre votem Independència.

– Reforcem el procés constituent.

– Construïm la República Catalana Independent.

Col·lectiu Drassanes

Països Catalans, 4 de setembre de 2015

info@drassanes.cat

http://drassanes.cat

@drassanesCAT

facebooK: Col·lectiu Drassanes

Descarrega’t la Declaració en pdf

Deixa un comentari