Comunicat: “Avancem, amb força, cap a la República catalana independent”

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

“Avancem, amb força, cap a la República catalana independent”

Els fets polítics que han tingut lloc amb la constitució del Parlament elegit el 27 de setembre, han traçat amb lletres de foc el camí que hem de seguir i marcaran els nostres passos al llarg de les setmanes i mesos vinents.

La institució parlamentària s’ha posat al lloc que li corresponia d’acord amb el resultat de les eleccions tot situant-se a l’alçada del moment històric: els parlaments institucionals pronunciats el dia 26 d’octubre van fer referència d’una manera clara i contundent a la República Catalana i a l’inici d’una nova etapa on l’aprofundiment de la democràcia i la justícia social havien de ser la norma d’acció política. La proposta de declaració acordada per la majoria parlamentària independentista, feta pública el proppassat 28 d’octubre, ja assenyala un camí sense retorn cap al nou estat català republicà per mitjà d’un procés constituent propi i àmpliament participatiu. Ara no s’hi val a badar.

Tothom ha de defensar la República naixent

Aquesta nova realitat és el centre de l’acció política d’aquest moment i hem de posar tot el nostre esforç a fer pinya per a encoratjar i defensar les diputades i diputats protagonistes d’aquesta nova acció institucional, de les amenaces i agressions provinents de l’espanyolisme polític (unes amenaces i agressions dirigides especialment contra les persones amb responsabilitats representatives del nostre poble, més destacades). Les possibilitats d’avanç cap a la independència depenen de manera principal de com sapiguem protegir els nostres avanços polítics i com puguem aplegar a la participació amplis sectors de la població. El desplegament del procés constituent, que ja fa mesos que s’està construint, ha de comptar amb una col·laboració entusiasta de tothom que vulgui superar el règim del 1978, sorgit del franquisme. Ens hem de posar a treballar de ple en la defensa de la República catalana que estem fent néixer, perquè sabem que és la porta a un futur de llibertat i de justícia, per a tothom.

El problema polític del moment

El gran problema polític del moment és, doncs, crear les condicions per al desplegament de la República catalana. És per això que el problema no pot ser en aquests moments un sol nom (de qui ha de presidir el govern sorgit del nou Parlament). Perquè el risc és gran: un avançament de les eleccions, al mes de març que ve, representaria de fet anul·lar els efectes de les eleccions del 27 de setembre, el Parlament actual i els seus acords, crear confusió entre la ciutadania, recular i situar les coses en el terreny pre-independentista, és a dir, en el marc de l’autonomisme – el règim que ens hem esforçat a superar al llarg d’anys i anys de mobilitzacions. Per res del món, doncs, hauríem d’arribar a aquesta situació. I, de la mateixa manera que hem cridat a protegir les nostres diputades i diputats de les agressions exteriors, també els hem de demanar i exigir que sàpiguen estar a l’alçada del moment en les seves negociacions. En l’esperit del que hem exposat a l’inici d’aquest comunicat considerem necessari, i dins la lògica del moment, que la formació del nou govern sigui coherent amb la proposta de declaració parlamentària assumida per la majoria independentista: en el nou govern no hi pot tenir lloc cap lligam amb cap dossier de corrupció, ni cap identificació amb les formes extremes de desigualtat social, és a dir, que caldrà que s’apliquin de manera immediata polítiques econòmiques de justícia i cohesió social que permetran, a més, consolidar i estendre la majoria favorable a la independència. Corrupció zero i misèria zero. Pensem que la tria dels noms que han d’impulsar aquesta important nova etapa s’ha de basar en criteris polítics i de coherència global amb els acords presos, tot defugint enfocaments excessivament subjectius i apriorístics. L’esforç i la responsabilitat pertoquen als dos subjectes polítics de la negociació, Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent, a parts iguals. I entre tots i totes hem de crear les condicions per a un acord que sigui congruent amb els objectius polítics del moment actual, uns objectius que ens han d’obrir les portes a un futur de llibertat, on podrem decidir segons la nostra voluntat col·lectiva.

La declaració del Parlament de Catalunya del 9 de novembre vinent marcarà, doncs, un abans i un després en el camí cap a la independència. Caldrà, per tant, que aquest acte transcendental rebi un suport popular massiu.

Fem pinya al costat dels diputats i diputades aquest 9 de novembre!

Ajudem a fer néixer la República catalana independent!

Col·lectiu Drassanes,

Països Catalans, 05 de novembre de 2015

DESCARREGA’T EL COMUNICAT EN PDF

info@drassanes.cat

http://drassanes.cat

@DrassanesCAT

facebook: Col·lectiu Drassanes

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball: 1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés. 2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat. 3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Deixa un comentari