Consideracions sobre la proposta electoral del President Mas a les entitats sobiranistes

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT

– Artur Mas va proposar a la seva intervenció a Molins de Rei una proposta que representava un escac a les principals entitats cíviques del nostre País. Quan s’emplaça a l’ANC i a Òmnium a prendre la iniciativa en favor d’una “llista amb el President” o mes eufemísticament les convida a posar en marxa una “Llista transversal del sobiranisme civil” s’està intentant desviar a les entitats de les seves funcions i objectius cívics com a eixos d’un moviment transversal per la Independència i la República Catalana i es pretén arrossegar a aquestes entitats a una activitat, la de la política institucional, que es aliena al seus principis constitutius. Al mateix temps es pretén arrossegar a favor del partit del President, l’activitat d’aquestes entitats cíviques.

– Cedir a aquestes pretensions implica portar a aquestes entitats cap a una política partidària, a una activitat excloent en relació a amplis sectors de l’espectre polític i social de l’independentisme.

Per altra banda, la proposta del President Mas té conseqüències envers l’interior d’aquestes societats cíviques transversals produint a pocs mesos del 27S desconcert i evidents desavinences quan el més necessari, en aquests moments, és tenir objectius clars i unitat d’acció.

– Creiem que és criticable que les principals entitats de la societat civil hagin acceptat el joc del President Mas, quan menys falta feia reobrir debats tancats i superats. Tot i que també volem remarcar aspectes positius com la voluntat de consultar a tots els afiliats i afiliades, així com cercar el màxim compromís de coordinaciò en la campanya d’estiu per assolir la comprensiò dels beneficis de la República Catalana Independent i el vot independentista més àmpli possible.

 Som conscients que la nostra principal funció, de tota la societat civil, és fomentar i impulsar la mobilització i que, per damunt de tota altra consideració, ens posem al servei del poble i no dels interessos de les candidatures. La societat civil ha d’empènyer i mobilitzar i els partits polítics desenvolupar el seu treball de proposta amb contingut social. Tots hem de jugar el nostre paper. Ara és l’hora de parlar de continguts i no del què ni del qui.

Col·lectiu Drassanes, 30 de juny de 2015

Descarrega-te’l

info@drassanes.cat http://drassanes.cat @drassanesCAT

El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball: 1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés. 2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat. 3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Deixa un comentari