Gràcies Duran

Un ressentit t’esclata un improperi als morros. Et sorprèn i el voldries contestar, debatre. Després li veus la intenció i ho deixes. O bé, no! Et sedueix el nus. L’anècdota mostra una veritat que t’interpel·la. T’estimula. Hi dónes voltes i més voltes. Voldries saber l’entrellat.

Què farà el Govern després de la DUI? La gent encerclarà la guàrdia civil? Quin és el pla per ferla efectiva?” Són els tuïts de la plataforma de Duran, Construïm. Sembla que han molestat i… també han engrescat. Sí, sí, han estimulat! ¿No t’agradaria saberho, tu, lector, què farà el Govern?

La resposta és el nus de la qüestió. Si Mas ha decidit plantar cara i resoldre el procés per la força, aleshores com s’ho farà? No és així? Perquè després de les plebiscitàries, del 27S ¿Què esperem que ocorri? Doncs jo ho dic. Jo n’espero un govern d’unitat, un front independentista, decidit a fer coses importants. Tu no ho esperes?

No n’espero una política condescendent, benèvola i complaent. Fer un govern d’unitat és resistir. El President, tu i jo ens haurem de posar rígids, intransigents. No ens doblegarem a les lleis o als dictats polítics. Haurem d’actuar subratllant el “prou!” i el “s’ha acabat!”. No serem indulgents o dòcils.

Saltar a l’ombra no és la independència. Et trobes sol, envoltat de costums, d’ordres i gent que et miren. No els segueixes. Vas a la teva. Simplement això. Ells no ho acceptaran. No estar amb ells, ho veuran com un afront. T’assenyalaran. Diran que els vas a la contra. T’acusaran. No ho permetran. T’exigiran, t’obligaran i tu… llavores: Què faràs?

No podràs improvisar. Vas apanyat! Ho has de saber ara, abans de fer el pas. Després la música et farà ballar. Allí s’hi va a això, a ballar. Així: Què penses fer? Com ballaràs? Giravoltaràs com un excel·lent ballarí? O faràs un passets tímids, maldestres i insegurs? Et prepararàs?

Un govern d’unitat… saps què és això? No és un títol, un nom. Haurà de ser una tripulació destra en mars braves, molt rabiüdes i mesquines. Una tripulació noble i lleial. Res de Dragon Khan. En aquesta travessa ningú no podrà desanimarse, ni plorar, ni tornar. Frangem una llinda: per fugir. Estaràs a punt? Tothom? I si… després de les municipals l’assagéssim, la unitat?

Isidre Palmada

Banyoles, 1/5/15

Descarrega-te’l

Deixa un comentari