DRASSANES – DECLARACIÓ DE SETEMBRE

COL·LECTIU DRASSANES: “DECLARACIÓ DE SETEMBRE”

CAL UN 11 DE SETEMBRE MASSIU PER GARANTIR UN 9 DE NOVEMBRE DECISIU

Aquests mesos vinents ens hi juguem coses molt importants per a tots i cadascun de nosaltres, i per al nostre futur com a poble. Des del Col·lectiu Drassanes partim de la convicció que la clau per a l’inici efectiu de tot el procés cap a la independència és el Referèndum d’autodeterminació que tindrà lloc el proper 9 de novembre.

El nostre raonament és molt senzill: la independència és sempre un procés que exigeix una ruptura política amb l’Estat anterior per tal de donar pas a una nova legalitat, i el cas de Catalunya no n’és cap excepció. En el pas al nou Estat (la República Catalana Independent, fonamentada en una autèntica democràcia econòmica, política, cultural i social) es fa imprescindible que el Referèndum del 9 de novembre es porti a terme tal com es va prometre al poble català quan es van fixar, encara no fa un any, la data i la pregunta. Cal que el Referèndum tingui lloc perquè és l’única manera d’expressar i de conèixer de forma democràtica i directa quina és la voluntat popular respecte al nostre futur col·lectiu. La celebració del Referèndum constitueix, sobretot, el fonament últim i inapel·lable de la legitimitat del nostre procés d’independència, i el seu resultat obrirà les portes a la ruptura política amb l’Estat espanyol i esdevindrà un argument determinant a nivell nacional i internacional.

És per això que manifestem la nostra oposició al fet que el Referèndum pugui ser substituït per unes eleccions ordinàries, fins i tot en el cas que siguin anomenades plebiscitàries i que es facin amb la promesa d’una posterior declaració unilateral d’independència (una promesa que seria, a més, poc creïble si vingués d’institucions que desconvocant el Referèndum demostrarien no tenir la imprescindible voluntat de fer avançar el procés tot respectant el mandat popular). Des del Col·lectiu Drassanes insistim en la necessitat ineludible del Referèndum i afirmem que, aquest, ha de tenir unes característiques concretes ben definides: ha de ser convocat oficialment i explícitament per les institucions de Catalunya (Govern i Parlament); ha de proposar una pregunta clara sobre la independència; ha de tenir ressò internacional; i ha d’estar regulat de manera que permeti la participació de tota la ciutadania catalana i la proclamació políticament vinculant de l’opció guanyadora sense cap ambigüitat i amb tots els efectes de la legitimitat democràtica.

En defensa d’aquest objectiu, el Col·lectiu Drassanes ha contribuït a la creació de la “Xarxa Referèndum 9 N” amb el propòsit de mobilitzar el poble català i, alhora, d’emplaçar les institucions catalanes perquè garanteixin la convocatòria del Referèndum (en les condicions que ja hem esmentat). Amb això no fem altra cosa que donar suport al compliment del mandat popular, mandat que ha estat abastament expressat en les immenses manifestacions dels darrers anys i en el resultat de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. Aquest mandat, fruit del nostre dret a decidir, ha de comptar amb el màxim suport de tothom, alhora que un hipotètic incompliment institucional d’aquest mandat haurà de comportar el més ampli rebuig de tot el poble de Catalunya.

Conscients de les dificultats del repte que hem d’assolir, el Col·lectiu Drassanes fa una crida a respondre de manera conseqüent, democràtica i pacífica, l’actual ofensiva repressiva que amb la intenció d’aturar el Referèndum es proposa anar creixent al llarg de les setmanes i mesos vinents. I és per això que manifestem amb la màxima energia la nostra solidaritat amb Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, i també amb tothom que per la seva participació en aquest procés pugui ser objecte de qualsevol acció repressiva. Hem de fer pinya contra la repressió i respondre-hi amb àmplies mobilitzacions.

Per fer possible l’acte de sobirania que representa la convocatòria i la celebració del Referèndum d’autodeterminació cal que hi hagi una mobilització popular de suport i una implicació en el procés massiva i contundent. En aquest sentit, fem una crida al poble de Catalunya perquè participi de manera activa i massiva a la mobilització de l’11 de setembre vinent convocada per l’ANC i Òmnium Cultural a Barcelona, partint de la convicció que aquesta acció és la nostra carta política més poderosa. Només amb una mobilització gegantina l’11 de setembre podrem afermar les condicions necessàries per fer que les institucions catalanes es vegin empeses, amb el màxim suport popular, a convocar el Referèndum de manera inapel·lable i amb les garanties necessàries.

TOTS JUNTS HEM DE FER REALITAT EL REFERÈNDUM DEL 9 DE NOVEMBRE, PERQUÈ AQUEST ÉS EL NOSTRE PRIMER ACTE EFECTIU DE SOBIRANIA

EL MÓN ESTÀ OBSERVANT COM ESCRIVIM AQUESTA PÀGINA DE LA NOSTRA HISTÒRIA: CAL QUE VEGIN EN NOSALTRES, HEREUS DEL PASSAT, LA DETERMINACIÓ DE CONSTRUIR EL NOSTRE FUTUR

Països Catalans, 1 de setembre de 2014                                                                   

info@drassanes.cat            

http://drassanes.cat

Descarrega-te’l

Deixa un comentari