Rajoy menteix i el TC calla

Ho hem vist una dotzena de vegades en els telenotícies d’ahir. Per contrarestar la imatge potentíssima del pati de carruatges del palau de la Generalitat ple d’alcaldes brandant la seva vara que representa l’autoritat dipositada en ells pel poble que els ha votat, Rajoy escup un discurs en el qual, sense cap mena de recança, menteix. Ha dit textualment (i ho deixo en castellà, evidentment): “El Tribunal Constitucional ha dicho lo que acabo de señalar: que no se ajusta a la constitución”.

El president de les Espanyes sap –tant bé com ho sabem tots nosaltres- que això és fals. Menteix a consciència. El TC no s’ha pronunciat sobre la llei ni sobre el decret de consulta. L’única cosa que ha fet, per ara, és suspendre cautelarment ambdues coses, tal i com li obliga la llei, que diu que, quan és el Gobierno qui en demana la suspensión cautelar, el TC ho ha de fer de manera immediata. Res més.

El subconscient de Rajoy el va trair un moment abans, quan va dir que, respecte a deixar-nos votar, “no puedo, y no quiero. Sobre todo, no quiero”. Per acabar-ho d’adobar, va arrodonir la seva intervenció amb una advertència al president Mas: “un gobernante no puede hacer lo que quiere”. Exacte: vostè no vol –no quiero- però com molt ben diu, un governant no pot fer el que vol. El que volen els governants –com ara impedir votar- no es pot fer, perquè abans existeix la democràcia.

I, mentre tant, els magistrats del Tribunal Constitucional callen. Callen quan el president de l’executiu espanyol diu que ells, els àrbitres del legislatiu, han dit que les nostres lleis no són constitucionals. Callen quan Rajoy menteix. Callen després de reunir-se d’urgència per suspendre la nostra legalitat. Callen perquè saben que no tenen cap motiu legal per esclafar la nostra legitimitat. Callen quan Rajoy menteix.

Callen quan Rajoy menteix. Callen quan Rajoy menteix. Callen quan Rajoy menteix.

Vergonya, jutges i àrbitres del poder legislatiu, que acoteu el cap davant les mentides del president de l’executiu

Vergonya, membres del Tribunal Constitucional, incapaços de defensar la vostra dignitat.

Vergonya, espanyols, vergonya.

Soledat Balaguer
05/10/2014

Descarrega-te’l

Article publicat al blog de l’autora “Commonmisery

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s