No acatem la legalitat espanyola. Només ha de prevaldre la voluntat democràtica dels catalans

Deixa un comentari

drassanes_blaus

Davant la negativa del Congreso espanyol

NO ACATEM LA LEGALITAT ESPANYOLA. NOMÉS HA DE PREVALDRE LA VOLUNTAT DEMOCRÀTICA DELS CATALANS

El Congreso de los Diputados espanyol ha aprovat avui que els catalans no tenim dret a vot sobre el nostre futur polític. El debat sobre la transferència al Parlament de Catalunya de la competència de convocatòria de referèndums, a través de l’article 150.2 de la Constitució espanyola Drassanes i moltíssima gent sabíem que era una via morta i així ho havíem manifestat.

Aquesta negativa, però, escenifica l’inici d’una nova etapa en la que els catalans i les catalanes, en els propers mesos acabarem decidint sobre la nostra independència.

Aquesta nova fase, més que cap altra precedent del procés, depèn exclusivament de la nostra voluntat i determinació. Hem de centrar aquest perióde en la mobilització creixent de la població i els moviments populars en defensa del nostre dret a votar sobre la nostra independència el proper 9 de novembre tant si es de grat, com si no per part del Congreso i govern espanyols.

La defensa del Referèndum com el principal instrument polític amb què comptem en aquests moments és fonamental. Compta amb un suport majoritari i s’ ha de fer tant sí, com no amb el màxim de suport i legitimitat.

Diem ben alt i clar que LA LEGALITAT ESPANYOLA NO ÉS LA LEGITIMITAT. Estem en un procés de legitimació de la voluntat democràtica del poble de Catalunya. Una voluntat que avui ha estat percebuda com a il·legal per l’entramat d’unes estructures de poder sorgides del franquisme. Una legalitat que només es pot superar per un acte de sobirania, com ho és el referèndum.

Per això CRIDEM a totes les entitats del país, plataformes i organitzacions de la societat civil. A la ciutadania en general, al Poble de Catalunya a reafirmar-se en el compromís amb el procés sobiranista. I transmetre, d’aquesta manera, a les institucions espanyoles que no acceptem la seva legalitat com a legítima.

Tant sí, com no volem votar i votarem

Col·lectiu Drassanes

Països Catalans, 08 d’ abril de 2014

info@drassanes.cat

http://drassanes.cat

twitter drassanes

facebook drassanes

Descarrega-te’l

Deixa un comentari