Guanyar la batalla de la participació democràtica. Enfortir l’ANC

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

Guanyar la batalla de la participació democràtica. Enfortir l’ANC

Consideracions a l’entorn de les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

El proper 10 de maig som davant d’unes eleccions per a renovar el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana. Unes eleccions realment importants, atesa la transcendència social de l’Assemblea. Des del Col·lectiu Drassanes entenem que l’ANC necessita un Secretariat Nacional fort, democràtic i amb capacitat per a fer front els mesos vinents els principals reptes que el país té plantejats. I amb aquesta finalitat volem manifestar les consideracions següents:

Participació i democràcia. El Col·lectiu Drassanes vol posar èmfasi en la necessitat de la participació de tot membre de l’ANC en les eleccions del proper dissabte dia 10. És un dret i també una obligació de tot membre de l’ANC participar-hi, fent que les eleccions al SN tinguin una afluència massiva a les urnes. La implicació activa en la dinàmica i democràcia internes reforça i impulsa la mateixa ANC. Cal guanyar la batalla de la participació democràtica.

Alhora, entenem que els membres de l’ANC han de ser exigents d’un debat polític transparent. Res que no es pugui reclamar d’un entorn democràtic. La garantia d’igualtat d’oportunitats, la no interferència externa en el procés d’elecció, juntament amb el màxim d’informació i el contrast d’opinions han d’esdevenir elements clau de tot procés electoral. Cridem les bases a reflexionar, participar i implicar-se activament en les eleccions per tal d’enriquir i d’enfortir el moviment.
El respecte a la democràcia és la millor garantia per a construir un país nou, allunyat de les misèries del sistema polític actual. Filosofia que es troba en els fonaments de l’Assemblea i que des de Drassanes compartim plenament.

Valors. El Col·lectiu Drassanes defensa la democràcia interna i la transversalitat dels moviments sobiranistes i populars. També de l’ANC. Creiem en estructures àgils que potenciïn el pluralisme, així com donar el màxim protagonisme a les agrupacions territorials i sectorials. La discrepància política la veiem com un valor afegit que reforça la independència de qualsevol projecte. La distorsió o la marginació de veus que legítimament ténen tot el dret a expressar-se i a elaborar propostes dins d’un moviment assembleari i de base com ho és l’ANC, no tenen cabuda dins el model d’Assemblea que vol la majoria.

Candidats/tes. Perquè els resultats del proper 10 de maig reflecteixin l’ ANC que volem la majoria, convé que es consulti la llista de candidats/tes i els seus programes d’acció. Amb aquesta finalitat, proposem que es valorin les propostes i els equips de treball que s’han presentat.

Justament, per portar aquests valors i defensar-los dins del nou SN, alguns membres del Col·lectiu Drassanes que també ho són de l’ANC, han decidit presentar-se i participar en l’equip de treball “Tots som Assemblea”.

Col·lectiu Drassanes, 06 de maig de 2014

info@drassanes.cat
http://drassanes.cat

Descarrega-te’l

Deixa un comentari