Responent a la Junta Electoral de l’ANC davant acusacions infundades

Deixa un comentari

Acollint-nos al dret de rèplica, fem pública aquesta Nota en resposta a la Nota Informativa de la Junta Electoral de l’ANC,  davant les eleccions al seu SN  amb data d’ahir 8 de maig. La nostra resposta, a través d’aquest comunicat, se centra en les acusacions infundades i parcials  a través d’un enviament obert amb publicitat  a tota l’ANC envers el nostre Col·lectiu d’interferir amb “procediments poc democràtics” el procés electoral. La qual cosa és falsa. Per tal de deixar constància del nostre malestar i protesta, atès també que no ha estat possible una rectificació de la JE que hem considerat hi teníem dret, fem pública la següent Nota aclaratoria.

 Amb tot, el Col·lectiu Drassanes, com no pot ser d’una altra manera, anima a la participació democràtica en les eleccions de demà dia 10 i vetllar pel seu bon funcionament.

drassanes_blus_ok

NOTA ACLARATÒRIA

Responent a la Junta Electoral de l’ANC

Puntualitzacions sobre les acusacions de “pràctiques poc democràtiques” i “interferències” en el procés d’eleccions al SN

Malgrat nosaltres, ens veiem obligats a redactar la present nota. Creiem que no ha de prevaldre la desinformació i la confusió que provoquen afirmacions no contrastades o desajustades. Hem estat coneixedors de la difusió en el dia d’ahir 8 de maig d’una Nota Informativa de la Junta Electoral de l’ANC, tramesa extensament dins l’Assemblea, fent publicitat negativa a tots els associats acusant-nos, sense cap prova, elaborant gratuïtament tota una sèrie de judicis de valor discutibles. Una pràctica impròpia d’un òrgan imparcial com una Junta Electoral. En la nota s’acusa directament al nostre col·lectiu de “pràctiques que impedeixen que el procés electoral transcorri amb la serenor necessària i garanteixi la igualtat d’oportunitats a tots i totes les candidates al Secretariat Nacional de l’ANC”. Acusacions greus que no tenen cap fonament. Considerem del tot infundades i extremadament lleugeres que ens obliguen a sortir al pas amb aquest comunicat, doncs no responen en absolut a la realitat, qüestionant el bon nom del Col·lectiu Drassanes i a la ‘serenor’ que es diu protegir.

– Volem deixar ben clar que Drassanes és un col·lectiu independent i lliure d’expressar-nos com creguem oportú i sobre qui creguem oportú. Ens dirigim al conjunt de l’ANC per tal de defensar el bon nom del Col·lectiu, tot demanant a la Junta Electoral  una rectificació amb les mateixes condicions de publicitat d’aquesta nota informativa que han enviat, desmentint categòricament tota intencionalitat per part del Col·lectiu Drassanes d’interferir en el procés electoral de l’Assemblea. Afirmacions que considerem només poden respondre a una interpretació gens ben intencionada o al més absolut desconeixement.

El comunicat del nostre col·lectiu que fa referència la Nota informativa de la Junta Electoral, i que es pot trobar al nostre web, en cap cas demana el vot per a cap candidat o candidata ni podem considerar que obstrueixi la igualtat d’oportunitats. De fet, s’està demanant que la gent consulti les llistes de candidats i tinguin presents els seus valors. Com a col·lectiu que reflexiona i analitza la realitat política i social catalana es limita a fer tres consideracions: la importància del procés intern que està vivint l’ANC amb la consegüent necessitat d’implicació i participació de tot membre, per tal d’enfortir el projecte. La defensa de valors com la democràcia interna, la transversalitat i la pluralitat com a fonaments de l’ANC i que Drassanes comparteix. I la informació que en aquest procés electoral al SN de l’Assemblea alguns dels nostres membres participen com a candidats i candidates.

– Creiem que el Col·lectiu Drassanes té tot el dret a fer públiques les seves opinions i reflexions sobre els diversos processos, també d’un procés electoral com el que viu l’ANC, atesa la seva importància i rellevància social. El comunicat, com totes les nostres notes, són penjades al web del col·lectiu i als nostres comptes de la xarxa social, pel que són públiques. Ni del nostre comunicat, ni del comportament del Col·lectiu es pot desprendre, com interpreta la nota informativa emesa i difosa extensament per la Junta Electoral, cap “pràctica que impedeixi que el procés electoral transcorri amb la serenor necessària” ni cap “interferència interna”. Drassanes mira de mantenir sempre arreu una estricta actuació rigorosa i respectuosa amb la que no se’ns pot imputar cap joc brut.

Col·lectiu Drassanes, 09 de maig de 2014
info@drassanes.cat
http://drassanes.cat

 

Descarrega-te’l

Deixa un comentari