Davant la sentència del TC: defensar la nostra sobirania votant el proper 9 de novembre

Deixa un comentari

drassanes_blus_ok

COMUNICAT DE PREMSA

Crida a les institucions, forces polítiques i ciutadania a respondre-hi, defensant la sobirania del poble català i a exercir-la a les urnes el proper 9 de novembre.

El Col·lectiu Drassanes*, davant la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) que suspén la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013,

MANIFESTA

El TC ha esdevingut, des d’abans del 2010, un òrgan polític allunyat de les tasques que li pertocarien, íntimament controlat per les dues forces polítiques que tenen acordat alternar-se en el poder a Espanya, i s’atribueix capacitats que en cap sistema autènticament democràtic no li serien pròpies. Es molt rellevant tenir present la recusació, a iniciativa del Parlament català, contra el president i magistrats del TC per la seva manca d’imparcialitat.

El TC actua al marge i es posiciona contràriament al conjunt de la ciutadania catalana, que ha manifestat de forma clara i majoritària, en demostracions ciutadanes i a través de l’elecció dels seus representants al Parlament català, la seva voluntat i necessitat de ser consultada i poder votar, en llibertat fent ús dels seus drets, sobre el seu futur polític. Per tant no acceptem la sentència ni reconeixem l’autoritat d’un TC corromput i polititzat.

El Col·lectiu Drassanes fa una crida a les institucions i forces polítiques favorables a l’exercici del Dret a l’autodeterminació a respondre la sentència política del TC, no reconeixent-la com a legítima; i actuar d’acord amb la voluntat democràtica expressada en les urnes i evidenciada pels diputats i diputades electes al Parlament, tot defensant la sobirania del poble català i la condició de subjecte polític i jurídic de Catalunya.

Cridem les forces socials i polítiques, i al conjunt de la ciutadania, a respondre-hi mantenint i garantint la convocatòria i celebració del referèndum previst per al proper 9 de novembre fent , aquell dia, ús efectiu del dret a decidir el nostre futur i participant-hi de manera massiva i aclaparadora.

Finalment, volem manifestar que no participem de la idea ni de la praxi que dotze persones no representatives de la realitat social i nacional de l’actual Estat espanyol, no escollides de manera democràtica, membres d’un tribunal essencialment polític i parcialment interpretatiu puguin negar i/o impedir la voluntat i el dret de poder votar de la ciutadania. Els ciutadans som sobirans.

Volem votar i votarem.

Col·lectiu Drassanes, 26 de març de 2014

info@drassanes.cat
http://drassanes.cat

* El Col∙lectiu Drassanes és un espai de reflexió i debat, compromès en tres línies de treball:
1- El Referèndum sobre la independència de Catalunya, com a element imprescindible del procés.
2- El desenvolupament d’un procés constituent per proclamar un país nou lliure dels ròssecs del passat.
3- Una República amb un model just de democràcia política, econòmica i social.

Deixa un comentari